Jan Claeys start de dag met winst in Lummen

Jan Claeys start de dag met winst in Lummen
Het is alweer de derde dag van de 'Longines Spring Classic of Flanders' in Lummen. Op de Derby Arena ging de dag van start met een 1 ster proef over een hoogte van 1m30. De deelnemers moesten eerst het basisparcours foutloos afwerken alvorens ze zich konden plaatsen voor de barrage. Uiteindelijk wisten slechts 6 combinaties door te stoten naar de jump-off. Daarin was Jan Claeys de snelste. Met de 10-jarige hengst Blackmail Jb (v. Berlin) ging hij door de finish in 38:96 seconden, goed voor de 1ste plaats. Deze combinatie wist zich gisteren ook al te klasseren.

Tom Verduyn klopte met Imre van het Claeyssenhof (v. Corland) af op 39:95 seconden en dat leverde hen een 2de plaats op. Verduyn en Claeys waren de enige twee ruiters die de barrage zonder fouten wisten af te maken. Voor Wim Vinckx en de Kashmir van Schuttershof dochter Chupa Chup was er een 3de plaats. Deze combinatie zette een snellere tijd neer dan de winnaar (38:19 seconden) maar ze moesten een springfout incasseren waardoor ze wegzakten naar de 3de plaats.

De Britse amazone Kerstin Deakin nam met Sunsolde (v. Corlando) de 4de plaats voor haar rekening. De top 5 werd vervolledigd door Gregory Vos en Halletro van 't Schanshof (v. Massimo). Noemie Becker (Ali) eindigde op de 6de plaats.

Op de Garden Arena ging de dag van start met een 1m10-proef in twee fasen. Die werd gewonnen door Kelly Dejongh en Enjoy Jv H Z.

Klik hier voor de uitslagen.