Jan Claeys springt naar de winst in Lummen

Jan Claeys springt naar de winst in Lummen
Op de "Longines Spring Classic of Flanders" van Jumping Lummen komen de 5 ster ruiters pas morgen voor het eerst in actie. Terwijl de 7-jarigen momenteel hun eerste omloop van het Belgisch kampioenschap afwerken, werden er al enkele andere proeven verreden.
Zo won Jan Claeys met de Berlin zoon Blackmail Jb de 1m30 reeks van de 1 ster competitie. In een tijd van 61:10 seconden sprongen zij naar de overwinning. Daarmee waren zij 6 honderdste van een seconde sneller dan Geoffrey Geerts en Hamilton. Mounir Mehenni uit Algerije reed de 7-jarige BWP'er Idylle van de Eikhoeve (v. Winningmood van de Arenberg) naar de 3e plaats. Frederik Dekens was goed voor de 4e plaats met Fursa van den Dael (v. Eros Platiere). Benny Naessens wist zich opnieuw te klasseren, dit keer werd hij 5e met Ems Illuions van de Bien, een zoon van Cicero.
Andere Belgen in de top 10 waren Brecht Goossens (Hermes de Wulf Selection), Ben Thiry (Cadis Z), Alex Grove (Ecl Amerena) en Gert Jan Hubrechts (Indy van de Roten).

Op 2 sterren niveau was er vanmiddag een 1m40 reeks. Die werd gewonnen door de Britse ruiter in vorm, Guy Williams. De voorbije weken was hij al succesvol tijdens de 'Spring Tour' in Lummen en ook op de 'Sunshine Tour'. Met de 13-jarige BWP'er Casper de muze (v. Triomphe de Muze) was hij 3 seconden sneller dan onze landgenote Marie Bonet (Gamine). De Italiaan Luca Maria Moneta werd 3e met Jesus de la Commune. Frederic Vernaet (Tonixe) en Wesley Carmans (Calvados) vervolledigden de top 5.
Young Rider Dries Dekkers kon zich met D&J Havanna nog klasseren op de 6e plaats. Voor Sven Van Dijck (Vici R) en Jens Nijs (Camiro Z) was er een 8ste en 10e plaats.

Klik hier voor de uitslagen.