Itcho Van 'T Ruytershof op podium tijdens hoofdrubriek CSI*2 Den Goubergh

Itcho Van 'T Ruytershof op podium tijdens hoofdrubriek CSI*2 Den Goubergh
Tijdens de hoofdrubriek van de tweede dag tijdens de CSI2* competitie in Den Goubergh te Roosendaal reed Nederlander Teddy van de Rijt de BWP Ruin Itcho van 'T Ruytershof (Lord Z x Cartani) naar een derde plaats. De proef verreden over een hoogte van 1.45m rechtstreeks op tijd werd gewonnen door Joy Lammers met de 14 jarige KWPN merrie Winny (Quasimodo x Hamilicar). Met een tijd van 66.55 seconden bleven ze de rest van het klassement meer dan een seconde voor.

De tweede plaats ging eveneens naar een Nederlandse ruiter. Ditmaal was het Bram van der Pluijm. Met onder het zadel Cosmo H ( Catoki x Concorde) finishte hij foutloos in een tijd van 67.80 seconden. Beste Belgische combinatie in deze rubriek was Viktor Daem met de 8 jarige KWPN hengst Edgarrento ( Zento x Numero uno). Met een tijd van 82.34 seconden kregen zij 1 strafpunt voor tijdsoverschreiding, goed voor een 10e plaats. Stephanie Andries zette en snelle rit neer in 63.85 seconden. Maar 1 balk hield haar van de overwinning. Als snelste vierpunter belande Stephanie met Cicero ( Darco x Bacara ) op de elfde plaats.

De laatste proef van vandaag werd verreden over een hoogte van 1.20m. Hier was het Marinus den Doelder die de Belgische eer hoog wist te houden. Met de 7 jarige Cicero Z zoon, Falco plaatste hij zich voor de barrage, waar hij met een tijd van 33.19 seconden op de derde plaats strandde. De overwinning in deze rubriek ging naar de Franse amazone Pauline Broucqsault met Oscar du Bassin. Zij finishte in een tijd van 30.83 seconden. Ook de tweede plaats ging naar Frankrijk met Louise Mathieu met onder het zadel Une Dame de la Tour. De top vijf werd afgerond door Marieke Houtman met Cabauw du Vlist voor Nederland op vier en de Belg Tom Dhaeyere met de 8 jarige Diobe van de Kapel op 5.

Klik hier voor de resultaten