Italianen domineren eerste proeven in El Jadida

Italianen domineren eerste proeven in El Jadida
De Morocco Royal Tour is ondertussen aan zijn derde en laatste week toe. Na twee weken outdoor te hebben mogen rijden, worden de ruiters van deze tour nu uitgenodigd om in El Jadida hun eerste indoor te springen. Vandaag stonden er een 1.30m proef en 1.35m proef op het programma.

Eerst was er de 1.30m proef tegen de klok. In deze proef ging de overwinning naar de Italiaan Francesco Turturiello. Met de tienjarige Calvaro nakomeling Scara Mouche reed hij foutloos rond in een tijd van 59.64 seconden. De Franse Syndie Rigaut was een seconde trager met de achtjarige BWP'er Istanbull V.H Ooievaarshof (v. Casall). Zij kwamen foutloos door de finish in 60.63 seconden. Op de derde plaats zagen we de Fransman Guillaume Foutrier en de negenjarige merrie Tampa Alia (v. Untouchable M). Zij wisten de nul op het scorebord te houden in 61.86 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Rowan Willis met Easy 9 en Ramzy Hamad Al Duhami met Deejay (v. Contendro). Zij kwamen door de chrono in respectievelijk 65.03 seconden en 70.70 seconden.

In de 1.35m proef accumulator met joker was de winst opnieuw voor Italië. Ditmaal was het Emanuele Gaudiano die naar de overwinning snelde. Hij behaalde met de achtjarige merrie Inca's Big Think (v. Beaulieu's Think Big) in totaal 65 punten door alles, ook de joker, foutloos te springen in een tijd van 44.99 seconden. Op de tweede plaats zagen we gastruiter van deze concours, Abdelkebir Ouaddar met de Zangersheide ruin Cordano Sitte Z (v. Carthago Z). Ook zij behaalden een totaal van 65 punten, maar dan in 45.25 seconden.De Colombiaan Santiago Diaz Orthega en Carlson (v. Calido) vervolledigden de top drie. Zij wisten ook foutloos te blijven in een tijd van 45.78 seconden.

Verder in de top vijf zagen we nog Alexandra Paillot met Tonio La Goutelle (v. Ogrion des Champs) en Youssef Salmeron met Orcchis Courcelle (v. Kannan). Zij kwamen rond met 65 punten in exact 48.00 seconden en 48.56 seconden.

Damien Plume eindigde in de 1.35m proef als beste Belg op een negende plaats. Met Cooper van de Heffinck (v. Caretino) reed hij een mooie foutloze ronde, die hem 65 punten opleverde in een tijd van 52.94 seconden.

Klik hier voor de resultaten.