Indra van de Oude Heihoef en Enjoy Louis als Belgische ambassadeurs op Hampton Classic

Indra van de Oude Heihoef en Enjoy Louis als Belgische ambassadeurs op Hampton Classic
De tweede week van de prestigieuze Hampton Classic zag geen uitzondering in de Grand Prix ring. Van de 45 starters in de 1.45m Palm Beach Masters Open Jumping rubriek wisten twaalf duo's zich te kwalificeren voor de barrage.

Het parcours van Ierland's Alan wade stond technisch maar eerlijk. Santiago Lambre en zijn vertrouwde D'Artagnan wisten als eerste een foutloze omloop te plaatsen in 32,86 seconden. Uiteindelijk wist Shane Sweetnam deze tijd te verbeteren in het zadel van zijn Belgische Indra Van de Oude Heihoef.

De 9-jarige Casantos-dochter werd vorig jaar nog succesvol uitgebracht door Tom Dhaeyere. Het duo snelde uiteindelijk naar de winst in 32,489 seconden.
"Ik wist dat ik snel kon gaan. Toen ik het parcours verkende merkte ik heel wat opportuniteiten voor mijn paard om tijd in te halen," verklaart Sweetnam. "Met het nodig risico en wat geluk aan onze zijde is het uiteindelijk gelukt."


Santiago Lambre moest zich zo tevreden stellen met de tweede plaats. De derde stek was er voor Amerika's Catherine Tyree en Enjoy Louis. De 13-jarige Coriano Z-zoon werd in het verleden nog uitgebracht door Harrie Smolders en voordien Brecht Bille.