Indoor Brabant: Houtzager wint VDL Groep prijs ten koste van Vrieling

Indoor Brabant: Houtzager wint VDL Groep prijs ten koste van Vrieling
Na een felle strijd werd het een Nederlands feestje in de afsluitende VDL Groep prijs in de Brabanthallen vanavond. Ehning beet de spits af met een super tijd, maar uiteindelijk was het Marc Houtzager die ten koste van Jur Vrieling de overwinning pakte.

Maar liefst 18 combinaties wisten de lei schoon te houden in het 1.55m hoge parcours om te gaan strijden om de podium plaatsen.  De barrage begon direct met een snelle rit van de Duitse stylist Marcus Ehing. Het overige veld moet zich daarna gaan meten aan de rit van 38.54 seconden die de ruiter uit Borken met de BWP ruin Gin Chin van het Lindenhof op de klok zette. En dat bleek nog een hele opgave!

Douglas Lindelöw, Hans-Dieter Dreher, Leopold van Asten en Christian Ahlmann sneuvelden allemaal op de pittige tijd die Ehinng op het scorebord had gezet.

Als vijfde starter was het Emanuele Gaudiano die liet zien dat het wel degelijk sneller kon. De altijd vliegens vlugge Italiaan kwam zijn hengst Chalou in 36.78 seconden door de finish. Maar verzamelde onderweg vier strafpunten en kreeg daarmee de Duiters niet van de koppositie af.

Jur Vrieling en de Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve) slaagden toen waar alle anderen het net niet redde. Begin dit jaar was het duo al succesvol in Drachten en Amsterdam. Vanavond wisten ze er ook flink voor te gaan in een uitgekiende rit draaide Vrieling kort met de BWPer om vervolgens in 36.61 seconden over de eindstreep te komen.

Vlak daarna komt Marc Houtzager, die duidelijk met de rit van Vrieling mee had gekeken, om er nog een schepje bovenop te doen. Met de snelle KWPN ruin Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) finisht Houtzager onder aanmoediging van het publiek op 36.17 seconden. En verwijst daarmee Vrieling naar een tweede plaats voor Marcus Ehing.

De top vijf werd compleet gemaakt de Franse amazone Penelope Leprevost op de vierde plaats en Maikel van der Vleuten die vijfde werd.

Één strafpunt voor tijd hieldt Nicola Philippaerts van een mogelijke tweede overwinning vanavond. Samen met H&M Harley v. Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) bleef hij van het hout in de basis omloop. Maar mocht niet terug komen in de barrage en werden 21ste.

Kijk hier voor alle resultaten.