I Am Moerhoeve's Star in de kijker met Pieter Clemens in wereldbekerproef Abu Dhabi

I Am Moerhoeve's Star in de kijker met Pieter Clemens in wereldbekerproef Abu Dhabi
Pieter Clemens en I Am Moerhoeve's Star (Kashmir van Schuttershof x Baloubet du Rouet) hebben vandaag goede zaken gedaan in het warme Abu Dhabi. In de wereldbekerwedstrijd CSI4*-W 1,40m pakte het duo een mooie zevende plaats na twee foutloze rondes. Abdel Saïd wist met de negenjarige Venise du Reverdy (Quidam de Revel) in 28,11 seconden iets sneller te zijn dan Clemens (een verschil van slechts 0,2 seconde), en werd zesde.

De overwinning was voor Abdullah Waleed Alsharbatly, die met Crazy Quick (Chacco-Blue) de concurrentie verpulverde in 25,59 seconden. De Ier Shane Breen en Can Ya Makan (Canturo) werden tweede in 26,75 seconden, Luis Sabino Gonçalves volgde met Teck de Riverland (Quick Star) 0,1 seconde later en werd zo derde.

Voor de Zangersheidegefokte Qognac des Hayettes Z (Quartz Adelheid Z) en Abdulrahman Bader Alrajhi was er de vijfde plaats.

In de CSI3*-W kwam de beste Belgische ronde van BWP-merrie Ina van de Nieuwburghoeve. De Nabab de Reve-dochter sprong met Khaled Abdulaziz Al Eid naar plaats drie terwijl Farhang Sedegi op W Piccolini (Pythagoras) met de overwinning aan de haal ging. De zilveren stek was voor Moh'd Shafi H. Al Rumaithi en Doxanne B (Zacharov TN).

Ook bij de jonge paarden werd Belgisch bloed getoond. Levita van den Bisschop (For Pleasure) behaalde met Frederic David de vierde plaats, Nahla 13 (Nekton) won met Shady Ghrayeb.

Klik hier voor alle resultaten.