Horse of the Year Show: winst voor Billy Twomey

Horse of the Year Show: winst voor Billy Twomey
In Birmingham werd deze middag een 1,60m rubriek met joker gereden. Dit betekent dat de ruiters punten krijgen voor elke hindernis die ze foutloos nemen. Voor de zogenaamde jokersprong krijgen ze extra punten. Tijdens de Horse of The Year Show was het maximum aantal punten in de 'Naylors Equestrian Accumulator' 65 punten. Deze proef was ook een proef die meetelde voor de Longines Ranking.

De winst ging uiteindelijk naar Billy Twomey. Hij behaalde met Ardcolum Duke (Gypsy Duke) het maximum van de punten. Deze combinatie was bovendien ook het snelst. Ze bereikten te finish in 43,05 seconden en waren zo sneller dan Julien Epaillard. Met Quatrin De La Roque (Quick Star) onder het zadel behaalde de Franse ruiter een tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door John Whitaker en Echo of Light (Come on). Ook zij behaalde het maximum van de punten. Ze liepen over de eindmeet na 44,06 seconden, wat hen een derde plaats opleverde.

De vierde en vijfde plaats gingen naar Ierland. Anthony Condon eindigde met Balzac (Oklund) op de vierde plaats. Cian O'Connor en Aramis 573 (Askari) namen de vijfde plaats voor hun rekening. Anna Power en Chesterfield Z (Chippendale Z) vervolledigden de top zes.

Onze landgenoten Jos Verlooy en Francois Mathy Jr. zetten ook zeer verdienstelijke prestaties neer in deze proef. Verlooy eindigde met Balloon (Balou du Rouet) op de achtste plaats. Mathy reed Casanova De L'Herse (Ugano Sitte) naar de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten