Horse of the Year Show: klasseringen voor Cox en Verlooy

Horse of the Year Show: klasseringen voor Cox en Verlooy
In het Britse Birmingham ging de Horse of the Year show haar derde dag in met een erg druk programma. Onze Belgen zijn aan een erg sterk concours bezig in Birmingham. Zo behaalde Jos Verlooy een mooie tweede plaats in de ochtendrubriek. Hij finishte met Balloon (Balou du Rouet) in een tijd van 62,26 seconden. Hiermee haalde hij de zilveren medaille binnen in de 1,50m rubriek die rechtstreeks tegen de klok verreden werd.

De winst in deze proef was voor Guy Williams. Hij reed Casper de Muze (Triopmphe de Muze) in 56,46 seconden naar de eindstreep. Phillip Miller eindigde op de derde plaats met Da Vinci (Carthino Z). Zij legden een foutloze ronde af in 69,30 seconden.

Enkel de top vier slaagde erin om de nul op het bord te houden. Michael Whitaker reed Valentin R (Heartbreaker) foutloos naar de eindstreep in 71,11 seconden. De snelste vierpunter wat Victoria Gulliksen. Zij eindigde op de vijfde plaats met Via vd Harmenhoek Z (Via Veneto).

Naast Jos Verlooy kon ook Karel Cox zich klasseren. Hij eindigde met Flinstone van 'T Eigenlo (For Pleasure) op een gedeelde derde plaats in de zesbaren proef. Winst was ook in deze proef voor Guy Williams. Hij sprong met Depardie van t Kiezelhof (Thunder van Zuuthoeve) naar de eerste plaats. Tweede podiumplek was voor Denis Lynch. Met Camilla (Chacco-Blue) sprong hij naar de tweede plaats.

Klik hier voor alle resultaten