Henk Clabots is heer en meester in Tongeren

Henk Clabots is heer en meester in Tongeren
Afgelopen weekend heeft Henk Clabots in Tongeren het concours naar zijn hand gezet. Op de regionale KR Jumping sprong Clabots naar de overwinning in de Grote Prijs en 1.20m rubriek.

Na een barrage met zes bleek dat slechts twee duo's het hout in de lepels hielden. Uiteindelijk verwees Henk Clabots Lars Demeersman naar de tweede plaats. In het zadel van zijn eigen gefokte Icksilbera vh Meerdaalwoud (VDL Cardento) overwon Clabots met een voorsprong op Demeersman in het zadel van Clovio Di Lachrifreso Z (Clovis).

De snelste chrono kwam op naam van Joris Geenen en Chivaz Z. Met één springfout nam het paar uiteindelijk genoegen met een derde pek. Net buiten het podium volgde Geenen met Magico ook nog op de vijfde plaats terwijl Luc Peeters naar de vierde plaats sprong in het zadel van Juan Le Loca-M.

Ook in de 1.20m rubriek overwon Clabots, dit keer met Hilfiger van de Laak. In het zadel van de Dawson van de Padenborre-nazaat bleef Cabots Senne Poosen met Marco Polo en Michelle Cartenstaedt met G Force voor.

Ylona Thijs overwon dan weer in de 1.15m rubriek met Kantje's Ellard. Het paar werd opgevolgd door Daan Vanhemel (Caressa) en Stephanie Peeters (Handsome vd Kopshoeve).