Hendrik Denutte springt naar de derde plaats in de CSI1* Grand Prix van Oliva

Hendrik Denutte springt naar de derde plaats in de CSI1* Grand Prix van Oliva
Vandaag in Oliva tijdens de Mediterranean Equestrian Tour Oliva Nova werd de CSI1* Grand Prix gereden. De winst ging hier naar Zwitserland, Edouard Schmitz kwam in de ring met Billy Yen, een nakomeling van Cevin Z die door de finish ging in 37,80 seconden.

Michael Hughes kwam op de tweede plaats te staan met Jackson Vd Bisschop (v. Flipper d'Elle) die de tijd stopte in 38,32 seconden. Op de derde plaats kwam onze landgenoot Hendrik Denutte te staan. Hij bereed Don Flamenco Vd Kranenburg (v. Flamenco Desemilly) en zette de chrono in 39,82 seconden.

De Nederlander Gert Jan Bruggink kwam op de vierde plaats te staan met Casparo 26 (v. Calato) in een tijd van 40,07 seconden. De top vijf werd aangevuld door Anastasiia Yershova met Clarima (v. Clarimo) die door de finish ging in 40,61 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

De CSI3* - Gold 2 werd gewonnen door Peter Burri met Frederick (v. For Keeps) in een tijd van 61,14 seconden. Hij werd opgevolgd door Louise Simpson die onder het zadel Jaffar de Bourguignon (v. Lord Z) en door de finish ging in 62,36 seconden.

De top drie werd vervolledigd door Shane O'Reilly, deze Ier reed met Witro (v. Indoctro) in een tijd van 62,79 seconden. Op de vierde plaats eindigde de Belg Francois Jr Mathy die in de ring kwam met Uppercut de Bay (v. Diamant de Semilly) en de tijd stopte in 63,61 seconden. Verder kwam de Franse Philippe Leoni op de vijfde plaats te staan met Schwyz de La Cense (v. Jenny de La Cense) in 64,46 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

De volgende CSI1* op hoogte van 1.40m in Oliva werd zojuist gewonnen door Lucinda Roche. Deze Ierse amazone kwam in de ring met Wce Falco (v. Cruising) en ging door de finish in 71,52 seconden. Zij werd opgevolgd door Michael Wittschier die voor Duitsland uitkwam. Hij had onder het zadel Galaxy HS (v. Go On Top) en stopte de tijd in 75,36 seconden.

Susana Epaillard vervolledigde de top drie met Qira D'Auge (v. Quidam de Revel) in een tijd van 76,02 seconden. De vierde plaats was voor Italië met Diego Gómez Salvai die onder het zadel Coco Strona (v. Tinky Winky) had en over de eindmeet ging in 78,55 seconden. Op vijf kwam onze landgenote Camille Demolie te staan. Zij reed met G Star du Cartier (v. Cartier van de Heffinck) en stopte de chrono in 78,64 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

In de CSI1* 1.30m - Silver 1 die in twee fasen werd gereden ging de winst naar Harold Boisset. Deze Fransman vormde een combinatie met Verty GO (v. Quidam de Revel) en zette een scherpe tijd neer van 33,47 seconden. Op enkele honderdste van een seconde trager in 33,82 seconden kwam de Britse Louise Simpson op de tweede plaats te staan met Berlin (v. Couterro U).

Justin Resnik kwam op de derde plaats te staan met Citoki (v. Catoki) in een tijd van 33,86 seconden. Verder kwamen Gabriela Mate Leza met Costa Von Aarhof CH (v. Contendro I) in 34,18 seconden en Vladimir Bykov met Venis (v. Kashmir Van Schuttershof) in 35,25 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

CSI1* - Bronze 3

  1. Susana Epaillard - Virgule D'Auge

  2. Maria Vittoria Niccolai - Quinine du Jaolas

  3. Ashley Ray - Care For

  4. Michael Wittschier - Avanti

  5. Lucinda Roche - Izar LB


CSI1* - Bronze 1

  1. Julie Carlberg - Elegance CC

  2. Florence Müller - Pirate Andalou

  3. Audrey de Senarclens - Ulka Cot Chat

  4. Fabia Scola Pinto - Cornetto

  5. Irene Medina - Toners Okeanis