Hendrik Denutte op vijf in de eerste Longines Ranking Class

Hendrik Denutte op vijf in de eerste Longines Ranking Class
Zojuist werd op de Derby Arena in Lummen de eerste Longines Ranking Class afgewerkt. De ruiters kregen er een 1m45-proef rechtstreeks op tijd voorgeschoteld. Daarin was Tim Gredley en de Heartbreaker zoon Unix Handyman de snelste combinatie. Zij finishten in een tijd van 56:41 seconden. De 2e plaats was eveneens voor Groot-Brittannië met Guy Williams en de al 16-jarige Titus (v. Lancelot) in een tijd van 56:80 seconden. Frankrijk vervolledigde de top 3 met Mathieu Billot en de Zangersheide ruin Vedette Z. Marcus Ehning nam met Cristy (v. Canturo) de 4e plaats voor zijn rekening.

Beste Belg in deze ranking proef werd Hendrik Denutte en Antigone Quality (v. Berlin). Deze ruiter wist zich al verschillende malen te klasseren hier in Lummen, en op woensdag won hij zelfs een proef. Karel Cox vervolledigde met de Cornet Obolensky zoon Cayen van het Hobos de top 5.

Op de Garden Arena was er dan weer een 1m40-proef. De winst was daar voor de Britse Harriet Nuttall en Silver Lift (v. Easy Lift). Polen werd 2e met Adam Grzegorzewski en Okarino. De top 3 werd vervolledigd door Robert Smith en Ilton.

Beste Belg werd in deze proef Jeroen Appelen (Axana vd Herkkant Z). Zij eindigden op de 5e plaats. Dirk Geenen (Zidan Z), Ben Thiry (Horginto Dkb) en Fabienne Daigneux Lange (Baby Fee des Hazalles) behaalden nog een top 10 plaats.

Na de Big Tour werd de Medium Tour 1m35 afgewerkt. Daarin werd Emma O'Dwyer 1ste met Ribanbelle Tame (v. Ephebe for Ever). De 2e plaats was voor ook voor Groot-Brittannië met Jordan Thompson en Lui Viton. De Nederlandse Sabrina van Rijswijk vervolledigde de top 3 met Jackson vd Bisschop.

Brecht Goossens (Goodwill) behaalde nog een 5e plaats en werd zo de beste Belg in deze proef. Landgenoot Gilles Dunon (Nooitgedacht P) eindigde 9e.

Klik hier voor de uitslagen.