Hello Mr. President wint de finale voor 7-jarigen in Valkenswaard

De laatste dag van de tweede week topsport in het Nederlandse Valkenswaard werd vanmorgen ingezet met de finale voor 7-jarige paarden. Zij kregen een 1m35-proef voorgeschoteld met aparte barrage. Uiteindelijk gingen 16 combinaties strijden voor de overwinning, en daarvan bleek Scott Brash de beste te zijn. Met Hello Mr President (v. Comme d'Api Jr) zette hij de snelste tijd van 37:82 seconden neer, waardoor deze finale op zijn naam kwam te staan. In juli van vorig jaar verhuisde deze AES’er naar de stallen van Scott Brash.
Comme D’Api Junior EEZ, wat zijn oorspronkelijke naam is, werd gefokt bij Euro Equitation Bart Vandecasteele en kreeg zijn opleiding van Olivier Seynhaeve. Het duo behaalde vorig jaar een 2de plaats tijdens de eerste manche van de cyclus bij Stal Hulsterlo. Zowel in Lummen als in Lier wonnen zij een rubriek bij de 6-jarigen. In de kleine Grote Prijs van Hardelot (1 ster) eindigde het duo ook nog op de 3e plaats.

Bertram Allen stond lang op de 1ste plaats. Hij ging met Etoile de Loma (v. Clinton) door de finish in 38:25 seconden, en moest Brash dus nog voorlaten. Zo eindigde hij op de 2de plaats. Steve Guerdat en Vaya de Brenil (v. Clinton), die als voorlaatste de ring in moesten, sprongen meteen naar de 3de plaats.

Gregory Wathelet liet ook van zich horen. Met Sandero (v. Sandro Boy) was hij slechts een goede seconde langzamer dan de nummer 1 (38:88 seconden), en zo eindigde hij op een mooie 4de plaats. Espen K. Johansen vervolledigde met Larnaca (v. Artisto Z) de top 5.

In de CSI 1* Small Tour, over een hoogte van 1m15, kregen we een volledig Belgisch podium. Koen de Waele was de snelste in 36:63 seconden. Voor deze overwinning kon hij rekenen op Davidoff Kdw Z (v. Deister). Ludivine Mandron sprong met Elastique Dnl (v. Sheyenne de Baugy) naar de 2de plaats. Sophie Geurts vervolledigde met Calida (v. Calido) de top 3. Gisteren won deze combinatie de proef nog.

Brecht Bille en Fabries (v. O'Brien) zagen we nog terug op de 7de plaats.