Guery en Papillon Z overtuigend winnaar in Chantilly's Grote Prijs

Guery en Papillon Z overtuigend winnaar in Chantilly's Grote Prijs
Jerome Guery heeft het graag snel en dat bewees hij in de slotproef van de vijfsterren wedstrijd in Chantilly. In het zadel met Papillon Z (v. Perhapds vh Molenvondel) bewees hij dat hij de te duchten tegenstander was vandaag, met uiteindelijk de overwinning op zijn naam.

De Prix Del Monte & Region Hauts France over 1.55m stond op het programma. Acht starters legden het parcours foutloos af, waaronder twee Belgen. Eerst kwam Guery aan start, maar ook Jos Verlooy met zijn nog onervaren Igor (v. Emerald N.O.P.) kwam aan de start in de barrage. Acht strafpunten in de tweede fase brachten hen niet verder dan de achtste plaats.

Wie wel een snelheidsreputatie heeft, is de Italiaan Lorenzo De Luca. Voor deze opdracht had hij zijn schimmel Limestone Grey (v. Try-Time) gezadeld. Lange tijd gingen ze aan de leiding, maar uiteindelijk moesten ze tevreden zijn met de tweede plaats. Plaats drie was voor Laura Kraut en Whitney (v. Indoctro). Thuisrijder Marc Dilasser en Cliffton Belesbat (v. Clinton) stonden op vier, vlak voor Lauren Hough en Adare (v. Royal Bravour). Niels Bruynseels versierde met een snelle vierfouter nog een klassering als negende.

Klik hier voor het volledige resultaat.