Gudrun Patteet wordt Belgisch Indoor Kampioen in Mechelen

Het nieuwe concept van de Jumping Mechelen -  Belgisch Indoor Kampioenschap - lokte heel wat mensen naar de Nekkerhal. Dit kampioenschap telt 36 combinaties (geselecteerd door de LEWB en de VLP op basis van resultaten) aan de start, die vandaag een proef afleggen in de A-piste over een hoogte van 1.45m.

Maar liefst 15 combinaties wisten een foutloze eerste ronde af te leggen in deze toch wel pittige proef. De barrage werd ook een spannende strijd waarin zeven combinaties de nul op het scorebord wisten te behouden.
De snelste in de barrage was Gudrun Patteet die met de 11-jarige BWP-merrie Sea Coast Ferly (v. Calato) onder het zadel  finishte in een tijd van 32.50 seconden. Op de tweede plaats volgde vice-Europees kampioen Gregory Wathelet met de dertienjarige Andiamo-zoon.

De top 3 werd vervolledigd door Zoë Conter die ook een zeer snelle tijd neerzette van 34.67 seconden met haar paard Irenice Horta (v. Vigo d'Arsouilles).

Nicola Philippaerts en de 8-jarige Chilli Willie (v. Casall) stopte de tijd in 35,27 seconden, goed voor de vierde plaats. Jerome Counasse volgde op de vijfde stek. Met onder het zadel de 10-jarige Zangersheide-ruin, Next Up Z haalde hij de eindmeet in 35,60 seconden. Vorig jaar won regerend Belgische kampioen  Pieter Devos met Espoir het kampioenschap (Vlaams kampioenschap) in Mechelen.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE RESULTATEN