Grote Prijs El Jadida: drie Belgen in top tien

Grote Prijs El Jadida: drie Belgen in top tien
Ook in El Jadida werd het weekend afgesloten met de Grote Prijs. 43 combinaties kwamen aan de start in deze 1,60m proef. De elf beste combinaties mochten opnieuw aantreden in de tweede omloop.

In die finale was het Ibrahim Hani Bisharat die met de overwinning ging lopen. Hij reed Bowie Z (Balou du Rouet) in 39,33 seconden naar de eindmeet. Hiermee was hij iets meer dan een halve seconde sneller dan de Marokkaanse ruiter Abdelkebir Ouaddar die duidelijk gebrand was op de overwinning in zijn thuisland. Hij reed een erg snelle ronde met Quickly De Kreisker (Diamant de Semilly) maar uiteindelijk moest hij met zijn tijd (40,09 seconden) genoegen nemen met de tweede plaats. Onze landgenote Fabienne Daigneux-Lange vervolledigde de top drie. Zij reed Venue D'Fees Des Hazalles (Reine-Fee Des Hazalles) in 45,35 seconden naar de eindstreep.

Onze andere landgenoot, Gaetan Decroix, eindigde met Quel Homme De Hus (Quidam de Revel) op de vierde plaats. Pius Schwizer eindigde met Balou Rubin R (Baloubet du Rouet) op de vijfde plaats. Zij kregen zowel in de eerste als in de tweede omloop een springfout aangerekend. Hij heeft zijn vijfde plaats te danken aan een snelle tweede ronde.

Jérôme Guery eindigde op de negende plaats met Papillon Z (Perhaps van Berkenbroeck). Zij kregen zowel in de eerste als in de tweede ronde een springfout.

Klik hier voor de resultaten