Griekse hymne klinkt na dag één in Neustadt Dosse

Voor België is Jonas Vervoort aan het werk in het Duitse Neustadt-Dosse. Op donderdag kwam deze springruiter echter niet aan de start. In de internationale 1.40m hoofdrubriek kleurde de overwinning Grieks. Aggelos Touloupis sprong naar de overwinning in het zadel van de 12-jarige Coco Chanell 15 (v. Cellestial). Felix Hassmann en de 8-jarige Baron WZ (v. Baloubet du Rouet) volgden op de tweede plaats. Het duo deed er ruim drie seconden langer over in deze 1.40m proef. Het Griekse duo finishte foutloos in 48,81 seconden terwijl Hassmann er 51,93 seconden voor nodig had.

Amke Stroman volgde op de derde stek. De Duitse amazone zadelde de 17-jarige Grejs-zoon,  Goldorac op voor de job. De combinatie kruiste de eindmeet foutloos in 52,95 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Denise Svensson (Lady Joy 2, v. Lancado) op vier en Philipp Schober (Zandigo TS, v. Lupicor) op vijf.

De Nederlander Zoi Snels sprong zich in de prijzen met de achtjarige Stakkato-hengst, Starpower TN. Na een foutloze rit in 54,44 seconden strandde het duo op de zesde plaats. Manfred Schäfer's fokproduct - in eigendom van Team Nijhof - heeft momenteel reeds vijf nakomelingen waarvan drie geregistreerd bij het BWP. Starpower is de halfbroer van SAPHIR 416 (v. Salito). Deze ruin was tot recent actief op een internationaal 5* niveau onder het zadel van Cian O'Connor. De hengst is afkomstig uit de stam van Wyomig die oa. ook El Paso 148 en Daylight VDL voortbracht, beiden succesvol op een internationaal 1.60m niveau.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN