Gregory Wathelet springt zich in de kijker in Chantilly

Gregory Wathelet springt zich in de kijker in Chantilly
De tweede manche van de Global Champions League in Chantilly werd gebouwd over een hoogte van 1.55/1.60m en telde voor de nodige Longines Ranking punten en als Grand Prix kwalificatie.

Rechtstreeks op tijd sprong de BRitse springruiter, Scott Brash naar de overwinning met de 11-jarige, For Pleasure-zoon, Hello Forever. De combinatie stopte de klok in 73,36 seconden en bleef zo exact 0,4 seconden voor op thuis-ruiter, Patrice Delaveau.

Vorige week werd Brash nog gediskwalificeerd na het vinden van bloed op de flank van zijn paard. Zacht gezegd spreken we dus van een stijlvolle revanche  ...

Delaveau en de 12-jarige KWPN-ruin, Aquila HDC klokte foutloos af in 73,76 seconden. Gisteren sprong Luciana Diniz nog naar de overwinning met de imponerende Winningmood. Ditmaal zadelde ze de 13-jarige Hannoveraan-merrie, Fit For Fun 13 (v. For Pleasure) op voor de job. Het duo strandde op de derde plaats na een foutloze omloop in 74,20 seconden.

Sergio Alvarez Moya en de KWPN-hengst, Charmeur (v. Numero Uno) volgde op de vierde plaats terwijl de Europees zilver medaille-winnaar, Gregory Wathelet naar de vijfde stek sprong. Wathelet en de 11-jarige Cornet Obolensky merrie, Coree halen zo nog ruim 10.000 euro in huis.

Net buiten de klassering vielen Harrie Smolder (Emerald N.O.P.) en Niels Bruynseels (Cas de Liberte). Beiden hielden het foutloos maar moesten met ruim 77,90 seconden genoegen nemen met de 13de en 14de plaats.

Klik hier voor de resultaten