Gregory Wathelet schittert naast het Grand Prix podium in La Baule

Gregory Wathelet schittert naast het Grand Prix podium in La Baule
Acht combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de Grote Prijs van La Baule.  Uiteindelijk overwon Simone Blum als laatste aan de start.




QUICK RESULTS
1. Simone Blum - DSP Alice
2. Steve Guerdat - Albfuehre's Bianca
3. Darragh Kenny - Important de Muze




De basis omloop in La Baule bleek een moeilijke opgave. Slechts acht duo's hielden het hout in de lepels en  acht combinaties gaven vroegtijdig de strijd op.  Ook in de barrage viel het hout gretig uit de lepels.

De snelste chrono kwam op naam van Gregory Wathelet. Eerder al goed voor een podiumplaats in La Baule sprong de Belg met de 11-jarige Darco-zoon, Iron Man van de Padenborre door de finish in 43,04 seconden. Met één springfout goed voor de vijfde plaats.

Steve Guerdat leek even het dichtst bij de chrono van Wathelet te komen en hield het daarbij foutloos. Op de rug van zijn 13-jarige Balou du Rouet-merrie, Albfuehren's Bianca sprong Guerdat uiteindelijk naar de tweede plaats  voor Kenny Darragh met Important de Muze (Erco van 't Roosakker). Laatste amazone aan de start was regerend Wereldkampioene, Simone Blum met dSP Alice (Askari).

Blum en haar WK-paard overwonnen uiteindelijk in 43,33 seconden. Amy Inglis werd vierde met Wishes (Guidam) voor de Britten.

Uitslag