Gregory Wathelet: "Het publiek in Luik is geweldig"

Gregory Wathelet: "Het publiek in Luik is geweldig"
Vandaag werd tijdens een persconferentie de vernieuwde versie van Jumping Luik voorgesteld. Equnews was er vanmiddag bij tijdens de voorstelling in Seraing.
Jumping Luik zal dit jaar geen 3-sterren maar een 4-sterren concours worden. Dit betekent dat de organisatie op heel wat interesse vanuit het internationale niveau kan rekenen.
“Het grootste verschil met de vorige edities is natuurlijk die ene ster,” legt Eugène Mathy uit. “Door die ene ster zal ons deelnemersveld er toch ietwat anders uitzien, in tegenstelling tot de vorige jaren zullen de meeste ruiters die aan de start komen, ruiters zijn die in de top 100 van de wereld staan. We zijn dan ook zeer trots om 2 ex-wereldkampioenen, Jos Lansink en Philippe Lejeune, te mogelijk verwelkomen. Daarnaast zien we natuurlijk ook onze Belgische trots, Gregory Wathelet aan de start komen, iets waar we erg blij mee zijn”.

11209743_812204418829340_3274790223429960586_nVoor Wathelet is deze jumping eigenlijk een thuiswedstrijd. Daarom is dit concours voor hem ook heel speciaal : “Deze jumping is enorm goed georganiseerd en dat is zeker en vast een groot pluspunt. De sfeer is er ook altijd erg goed en ik voel dat het publiek van Luik echt achter me staat. Dat motiveert me enorm”. Op de vraag met welke paarden hij aan de start zal komen, antwoordde Wathelet dat Conrad zeker niet mee naar Luik zal komen. De hengst krijgt na een erg druk programma enkele weken rust. “Ik zal met twee jonge paarden de 1-ster competitie rijden en ik zal drie paarden uitbrengen in de 4-sterrenrubrieken. Ondanks het feit dat Conrad er niet bij zal zijn, hoop ik me uiteraard toch enkele keren te kunnen klasseren”.

Jumping Luik belooft een concours met een zeer gevarieerd programma te worden. Zo zullen regionale ruiters bijvoorbeeld de kans krijgen om op woensdag te starten. Vanaf donderdag zullen de internationale ruiters hun intrede maken. Zaterdagavond belooft één van de topavonden te worden met de ‘Masters’.

Jumping Luik zal plaatsvinden van 3 tot 8 november.