Goffinet blijft in goede vorm in Samorin terwijl Dominique Hendrickx en Constant Van Paesschen imponeren

Goffinet blijft in goede vorm in Samorin terwijl Dominique Hendrickx en Constant Van Paesschen imponeren
Ochtendstond heeft goud in de mond, zo denkt ook Thierry Goffinet er over in Samorin. Deze ochtend kwamen de internationale vierster ruiters reeds vroeg in actie in Samorin. In de 1.40m rubriek sprong Thierry Goffinet foutloos rond in het zadel van de Darco-nakomeling, Idole. Goffinet en Harrie Theeuwes' fokproduct klokte foutloos af in 73,04 seconden.

Uiteindelijk strandde Goffinet zo op de derde plaats. Portugal's Joao Pereira Coutinho en Nelson du Biolay (Dollar de la Lande x Birdy du Gisors) greep de overwinning in 70,48 seconden. De combinatie bleef zo nipt voor op Jamie Wingrove met de Vingino KWPN'er, Ephonie P.

De top vijf werd afgewerkt door Linda Heed (Chicago, v. Chequille E & M Z) op vier en Abdelkarim Abbar (Ziezo, v. Guidam) op vijf.

Belgen scoren ook in hoofdrubriek

De viersterren Longines Ranking proef stond gebouwd op een hoogte van 1.50m. Daarin wisten opnieuw de Belgische deelnemers zich te onderscheiden. De Canadese Rebecca McGoldrick sprong naar de winst in de winning-round. Op het zadel van Horatio van Erpekom (v. Kannan) klokte ze foutloos af in 36,06 seconden en bleef zo nipt voor op Lillie Keenan met Super Sox (v. Salito).

Dominique Hendrickx wist opnieuw te scoren met ditmaal een derde plaats. Hendrickx en de 10-jarige Colina Pijnvenhof Z (v. Colman) klokte foutloos af in 36,46 seconden. Constant Van Paesschen volgde meteen buiten het podium op de vierde stek.

Na zijn winst gisteren voegde Van Paesschen een extra klassering aan het palmares van Carlow van de Helle (v. Caretino).

Klik hier voor de resultaten