Gilles Thomas en Karel Cox net naast het podium in ranking proef Z-tour

Gilles Thomas en Karel Cox net naast het podium in ranking proef Z-tour
Eerder vandaag won Gilles Thomas nog met overmacht de U25 rubriek op de Z-Tour bij de domeinen van Zangersheide. En in de afsluitende ranking proef over 1.50m deed de ruiter ook goede zaken. Hij sprong net als landgenoot Karel Cox naar een geweldige top 5 notering.

In de rubriek direct op tijd ging de winst naar de Noorse Amalie Hegre en haar merrie Remedy (v. Ladies Dream). De amazone passeerde de eindstreep in 58.81 seconden en was daarmee nipt sneller als Sven Fehnl. De Duitser ruiter deed vandaag al meerdere malen goede zaken. Nu eindigde hij weer op het podium achter de Noorse amazone. Met zijn hengst Lacox (v. Landos) kwam hij nog geen tienden van een seconden te kort voor de overwinning.

Braziliaan Pedro Veniss volgde met de SBS merrie Cheindira (v. Chagall van de Burggrave) op de derde plaats. De ruiter moest wat toegeven op de nummer één en twee en kwam in een foutloze rit van 58.90 seconden over de finish.

Thomas en zijn Holsteiner merrie Conaro (v. Con Capitol) eindigde net naast het podium. In het zadel bij van Con Capitol-dochter kwam hij in 61.41 seconden over de eindstreep. Cox volgde op Flintstone Van 'T Eigenlo (v. For Pleasure) op een fraaie vijfde plaats. Met zijn BWP-ruin klokte hij 61.44 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.