Gilles Dunon wint nu ook de Small Grand Prix in Lier

Gilles Dunon wint nu ook de Small Grand Prix in Lier
Belgisch kampioen Gilles Dunon heeft in het Azelhof de Small Grand Prix van de 3 ster competitie gewonnen. Na de Derby gisterenavond wint hij nu voor de tweede dag op een rij de belangrijkste proef van de dag.
In een barrage met 13 combinaties streden ze in deze 'Prijs Stephex' om de overwinning, het prijzengeld en de zadelkast van Stephex. Dunon won uiteindelijk met zijn kampioenenpaard Fou de Toi vd Keihoeve (v. Toulon). Het podium ging volledig naar België met Thierry Goffinet op plaats 2 met U Chin van Schuttershof en Patrik Spits op de 3e plaats met Verdi van de Withoeve.

De Australiër James Paterson Robinson, die al jarenlang in Nederland woont, werd 4e met Quincy 137. De 5e plaats was voor de Italiaanse Lucia Vizzini met Romie.
Wouter Devos, gisteren nog goed voor winst in de eerste GP kwalificatie, werd 6e met Tonik Hero. Zij waren sneller dan Dunon maar kregen 4 strafpunten aangerekend. Jeroen De Winter (Gravin van het Netehof) en Hendrik Denutte (Espadon van de Kranenburg) eindigden op de 7e en 8ste plaats. Jeroen Appelen werd 9e met Aikido Z.
Wereldbeker winnaars Daniel Deusser en Cornet D'Amour eindigden hun barrage op de 10e plaats met 4 strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

IMG_6445 IMG_6463