Gilles Dunon tweede in Grand Prix Beervelde

Gilles Dunon tweede in Grand Prix Beervelde
De Grand Prix powered by Mercedes van het Flanders Horse Event zal wellicht één van de natste ooit in de geschiedenis van Beervelde geweest zijn. Eén van de mooiste concours van het jaar kreeg door de regen verschillende afmeldingen tijdens de Grand Prix, maar toch wisten er nog 8 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was Simon Delestre duidelijk de beste met de 8-jarige Stardust Quinhon (v. Calvaro). Gilles Dunon en zijn top merrie Wesselina (v. Cumano) eindigden op de 2e plaats. Star Horses amazone Neriske Prinsloo, afgelopen donderdag nog goed voor de overwinning in de Six Bars, werd 3e met Effect van den Bisschop (v. Clinton). Eric Lamaze (Rosana du Park) en Dayro Arroyave (Eldorado vh Vijverhof) vervolledigden de top 5.

Catherine Van Roosbroeck werd nog 6e met Calumet. De winnaar van vorig jaar, Lennox Louis (v. Levisto) van Gilbert De Roock, werd 7e met zijn nieuwe ruiter Henri Kovacs. Vorig jaar won de Brit Matthew Sampson nog de Grand Prix met dit paard. Hendrik Denutte, altijd goed voor een straffe prestatie, werd 8e met Espadon van de Kranenburg.

Voor Jos Verlooy (Cloud Nine II), Yves Vanderhasselt (Flora v't Plutoniahof) en Niels Bruynseels (Pommeau du Heup) was er één strafpunt voor tijd. Vooral de prestatie van Pommeau zullen Dirk Demeersman en Kurt Gravemeier graag gezien hebben met het oog op hun definitieve selectie voor Normandië.

Klik hier voor de uitslag.

Simon DelestreSimon Delestre10576846_10204523339712150_623148086_n