Gilles Dunon niet van eerste plaats te krijgen bij Z-Tour

Gilles Dunon niet van eerste plaats te krijgen bij Z-Tour
Gilles Dunon en Valentino du Val du Geer (v. Kashmir Van Schuttershof) zijn deze week in topvorm op de Z-Tour bij Zangersheiden. Nadat het duo gisteren naar een tweede plaats sprong in het 1.45m was hij vanmorgen niet van de koppositie te krijgen in het 1.40.

In de 90 combinaties tellende rubriek zet Dunon als 17e starter de te kloppen tijd van 58.02 seconden neer met zijn 12-jarige SBS ruin. Daarmee ging de ruiter stevig aan de leiding en lang leek het er ook op dat niemand in de buurt ging komen van de twee. Enkel de Charlotte Bettendorf maakte het nog even spannend. De Luxemburgse amazone ging vlot van start met haar hengst Kiwi du Gibet (v. Kannan) maar kwam bij de einstreep toch nog een halve seconden te kort voor de overwinning.

Braziliaan Bernando Alves kwam als derde over de finish met zijn merrie Julysse. DE twee klokten een tijd net onder de 60 seconden en verwezen daarmee Lisa Ulven naar de vierde plaats. De Noorse amazone stuurde haar KWPN merrie Diadarco Van Evendael Z (v. Indoctro) in 60.38 seconden en eindigde net naast het podium.

Koen Vereecke en de Zangersheide gefokte Diadarco Van Evendael Z (v. Diamant de Semilly) maakte de top vijf compleet met een sterk gereden rit in 61.06 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.