Geslaagde rentree voor Conrad de Hus, Ursula XII en Hello Guv'Nor

Geslaagde rentree voor Conrad de Hus, Ursula XII en Hello Guv'Nor
In Oliva was het vandaag uitkijken naar de rentree van enkele bekende paarden. Zo verscheen Scott Brash, de nummer 1 van de wereld, opnieuw aan de start met 2 paarden die lange tijd niet meer in de ring waren geweest.
Met de 15-jarige Ursula XII (v. Ahorn) noteerde hij 1 strafpunt voor tijd nadat de merrie bijna 2 jaar met allerlei blessures had te maken.
In diezelfde reeks verschenen ook de vice-Europese kampioenen Gregory Wathelet en Conrad de Hus (v. Con Air) in de piste.
Na de gewonnen Nations Cup finale in Barcelona eind september, kreeg de hengst een lange rustperiode, nadat er veel commotie was rond een mogelijke verkoop. Zij legden een rustige rit af en kregen 2 strafpunten voor tijdsoverschrijding aangerekend.
Beide paarden sprongen in een 1m30 rubriek die gewonnen werd door de jonge Ier Eoin Mcmahon en Talks Cheap.

Brash maakte in de 1m35 reeks zijn rentree met de 10-jarige BWP'er Hello Guv'nor (v. Diamant de Semilly). Zij legden daarin twee foutloze omlopen af. Het was sinds de Wereldbeker manche in Goteborg, begin maart, geleden dat Flinstone De Tiji (zijn oorspronkelijke naam) nog in de ring verscheen.
Wathelet maakte ook een foutloos debuut met Quasi Modo Z (v. Querlybet Hero), zijn nieuwste aanwinst zoals je deze ochtend bij Equnews kon lezen.
De winst in deze rubriek was voor de Britse amazone Chloe Aston met Amigo T.