Geoffrey Cobbaut springt zich in de kijker in Moorsele

Geoffrey Cobbaut springt zich in de kijker in Moorsele
Het zaterdag programma in het Zilveren Spoor in Moorsele werd afgesloten met een pittige 1.40m proef. In totaal kwamen 54 combinaties aan de start. Oost-Vlaming, Geoffrey Cobbaut startte drie paarden in deze proef. Uiteindelijk greep Cobbaut de overwinning op de rug van ID 1. Maar liefst de vierde maal dat Cobbaut in Moorsele een hoofdproef wint.

Slechts drie combinaties haalden de eindmeet foutloos. Cobbaut kruiste de finish in 34,90 seconden. Tom Camerlynck en Just Energy volgden op de tweede plaats. Het duo klokte af in 35,28 seconden, ruim vier seconden sneller als Virginie Thonon die een veilige barrage reed. Thonon en Artemis stopte de klok in 39,36 seconden.

De top vijf van deze 1.40m proef werd afgewerkt door Tom Camerlynck (Gladstone) op de vierde en Vincent Lambrecht (S&L Cocodrille) op vijf. Beide duo's sprongen één balk uit de lepels in de tweede fase.

Ook in de 1.25m proef sprong Geoffrey Cobbaut naar het podium. Cobbaut en Bastion moesten één duo voor zich laten. Jules Bernast greep de winst op de rug van  Helena. Het duo kruiste de eindmeet in 61,87 seconden. Het podium werd vervolledigd door Jonas Callaert met onder het zadel Kastar van 't Hemeldonk.

Louise Iosfeld (Quacia des Six Censes) en  Hannes Bruyneel (Jalvaro II ) volgden op de vierde en vijfde stek in deze proef.

1.15m

1 Spiessens Justine - Eclipse
2 Callens Laury - Halinka
3 Bruyneel Hannes - Jalvaro II

1.05m

1 Cudel Audrey - Sandolina
2 Michiels Camille - Thunder vd starranch
3 Arbon Clementine - Grandslam