Geoffrey Cobbaut overheerst tijdens eerste nationale cyclus dag in Duisburg

Geoffrey Cobbaut overheerst tijdens eerste nationale cyclus dag in Duisburg
In Duisburg vindt dit weekende de Silver League van de nationale springwedstrijden plaats. Op vrijdag stonden de hoogste hindernissen gebouwd over een hoogte van 1.40m. Daarbij sprong Geoffrey Cobbaut naar de overwinning in het zadel van ID 1 (v. Diamant de Semilly). De combinatie haalde de overwinning in huis na een foutloze omloop in 69,20 seconden. Zo bleven ze Guido Hornesch met ti Amo voor. Horneschklokte foutloos af in 72,24 seconden.

De combinatie werd opgevolgd door Frank Deckers met de Namelus R-zoon,  Justin 'E'. Slechts vier combinaties slaagden in een foutloze omloop. Daarbij was Brent Gaublomme met Dylano de traagste.

De top vijf werd afgewerkt door Kylian Luyten met Dadinus Pp.

In het 1.30m kwamen ruim 50 combinaties aan de start. Jan Mertens liet daarbij de concurrentie achter zich. Op de rug van Batida de Morango Z (v. Balougran Z) finishte hij foutloos in 38,29 seconden. Benjamin Pieters volgde op de tweede plaats nadat hij Cabbo foutloos rondloodste in 38,30 seconden. Evelyne Bottelbergs en Lenola maakten het podium compleet.

Ook in de openingsproef - een 1.20m parcours - liet Geoffrey Cobbaut zich opmerken. Samen met Cinderella Z sprong hij er naar de overwinning en liet zo Frederic Marien (Calippy vh Maarlo Z) enJonas Henot (Dana van de Heide) op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Klik hier voor alle resultaten