Geoffrey Cobbaut heer en meester op het Zilveren Spoor

Geoffrey Cobbaut heer en meester op het Zilveren Spoor
In een internationaal bezette hoofdrubriek wist Geoffrey Cobbaut op donderdag de concurrentie achter zich te houden op het Zilveren Spoor. Cobbaut snelde naar de overwinning in de 1.30m hoofdrubriek met Quarto. Het duo klokte foutloos af in 27,03 seconden en bleef zo net geen twee seconden voor op Erika Lickhammer met de 8-jarige Orlando-zoon, Silver Eclipse. De Zweedse amazone bleef op haar beurt  keurig voor op voormalig wereldkampioen, Philippe Le Jeune.

Le Jeune werkte het podium af met de 7-jarige Very High de Muze (Vigo d'Arsouilles). Net buiten het podium volgden Tom Verduyn ( Kumi Star van de Schelpenhoeve) en Christof Deraedt (Vegas) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

De 1.20m overwinning kwam op naam van Thibault Willequet. De springruiter wist ruim één seconde voorsprong te nemen op Aubry Noyez met C'est Chic. Helena Embo vervolledigde het podium in het zadel van haar Mora.

Isabel Debeuf hield de concurrentie achter zich in de 1.10m rubriek. Samen met Ines werd ze opgevolgd door Eline Goethals met Quantas KDR Z (Quick Lauro Z) enn Romy Decoster (Kruella Devil, v. W-Gentlemann vd Lindeh Z).

In de ochtend werd de eerste overwinning genoteerd door Chantal Coutant met de 10-jarige Vivaldi.

Uitslag