Geert Josten wint de hoofdproef in Massenhoven

Geert Josten wint de hoofdproef in Massenhoven
Net zoals vorig jaar verwelkomt Hippisch Centrum De Jong in Massenhoven gedurende de winter heel wat springruiters voor mooie springsport. Dat was ook afgelopen weekend weer het geval. Op zaterdag waren er de "high" proeven, op zondag de "low" reeksen. De hoofdproef werd op zaterdag verreden, over een hoogte van 1m25.

Daarin ging de overwinning naar Geert Josten. Samen met Huricane v/d Fruitkorf klopte hij af op 39:60 seconden, en zo schreef hij de proef op zijn naam. Dit duo wist als enige de tijd  onder de 40 seconden te houden.

De tweede plaats was voor Wim Vinckx en Hebron VB. Zij finishten in 42:90 seconden. Voor Charlotte Mertens en Twist V was er een derde plaats. Ea Joinneau reed Boss de Villa D Este naar de vierde plaats. Op vijf zagen we Dirk Vinckx met Equiline.

Charlotte Mertens schreef wel de 1m15-proef op haar naam. Met James Bont vloog ze door de finish in 34:76 seconden, een tijd die niemand kon verbeteren. Voor Geert Josten en Huricane v/d Fruitkorf was er nu een tweede plaats in 35:79 seconden. De top drie werd vervolledigd door Vanessa Marien en Enya vd Nachtegaele.

De vierde plaats was eveneens voor Vanessa Marien. Nu kon ze rekenen op Hector van Terwest. Joren Maes reed Dolce Vita naar de vijfde plaats.

De 1m05-proef kwam op naam van Sigi Joinneau te staan. Met Bonapart de la Vie won hij de proef in 35:27 seconden. Ook in deze rubriek zette Charlotte Mertens een mooi resultaat neer. Ze werd nu tweede met Kapsones in 35:35 seconden. Voor Rebecca Kenny en Noah was er een derde plaats.

Lennerd Jochems (Apart H. E.) en Kris Henderickx (Koko) vervolledigden de top 5.

Joke Van Inderdael won de 95cm. Met Orinoco Flow klopte ze af op 32:58 seconden, en dat was ruim vijf seconden sneller dan de nummer twee. Die plaats was voor Tom Diels en Finesse. Voor Sonja Van Dyck en Lord was er een derde plaats.

Op zondag werd de dag afgesloten met een 1m10-proef. Die werd gewonnen door Luna Matala en Dear Chacco. Ze wonnen in 24:38 seconden, slechts 10 honderdsten sneller dan de nummer twee. Die plaats was voor Evelyne Putters en Desteny. Voor Senne Leys en Handsome H was er een derde plaats.

Leys eindigde ook nog op de vierde plek met Chantilly Z, na een foutje in de barrage. Jochen Dillen en Fondant vd Heffinck eindigden op de vijfde plaats. Zij kregen een puntje voor tijd aangerekend in het basisparcours.

Marieke Lambrechts was de beste in de 1m-proef. Met Jerba vd Hooghoeve klopte ze af op 28:04 seconden, en die tijd kon niemand nog verbeteren. Senne Leys eindigde nu op de tweede plaats. Met Chelsea VG Z finishte hij in 28:18 seconden. Voor Evelyne Putters en Desteny was er nu een derde plaats.

Shana Loeckx (Equador v/h Trichelhof) en Bruna Gruyaert (Bonace Van de Dwerse Hagen) vervolledigden de top 5.

Francois Van Uystel en Kingston waren de besten in de 90cm. Zij wonnen in een tijd van 21:22 seconden. Voor Jill Van der Reeth en Grand Cru was er een tweede plaats. Gina Van den Dries reed Modena S naar de derde plaats.

OVERIGE UITSLAGEN

85cm zaterdag



























1 Van der reeth Jill Grand Cru 0 26,32
2 Saeys Mila Bijou 0 38,64
3 Van Ostaeyen Kaat Mellomacho 0 40,61

80cm zondag

































1 Van der reeth Jill Grand Cru 0 32,54 0 28,89
2 vanduppen charlotte quallity 0 37,34 0 30,10
3 Van den Dries Gina Modena S 0 31,35 0 31,73