Geen medailles voor de junioren in de landenwedstrijd van Opglabbeek

Geen medailles voor de junioren in de landenwedstrijd van Opglabbeek
Zojuist werd in het Sentower Park te Opglabbeek de voorlaatste Nations Cup, die voor juniors, verreden. Het principe was als altijd: een zo goed mogelijk resultaat neerzetten in de twee moeilijke omlopen. Het werd al snel duidelijk dat dat geen gemakkelijke opgave was. Vooral 11A, de voorlaatste hindernis, bleek een heus obstakel te zijn. Uiteindelijk behaalden Spanje en Groot-Brittannië een ex aequo score van 12 strafpunten, waardoor zij in een barrage moesten strijden voor het goud.

Het werd uiteindelijk het Britse team dat met de winst ging lopen. Emily Ward (Doobally), Scarlet Charles (Sacree du Rourt) en Katinka Brogaard (Belfast) verzamelden in de barrage 5 strafpunten, en dat bleek al genoeg om te winnen. Zo moest het vierde lid, Leonie Aitkenhead (Clane K), zelfs niet meer aan de start komen van de jump-off.

Carlos Lange Fraile (Contento), Ines Hernandez Yunguas (Wayoming), Jorge Tumhi Duato (Brianca) en Paluma Bercelo Martinez (Uran Van Generhese) kregen een totaal van 8 strafpunten in de barrage, en behaalden zo een mooie 2de plaats.

Het Franse team, bestaande uit Charlotte Spaas-Levallois, Elisa Mellec, Jan Xhemal en Nina Mallewaye konden net niet doorstoten naar de barrage. Met 13 strafpunten vervolledigden zij de top 3.

Het Ierse team nam de 4de plaats voor hun rekening met 16 strafpunten in totaal. Team Zwitserland eindigde op de 5de plaats na 17 strafpunten.

Het zat onze Belgische juniors, onder leiding van Chef d'Equipe Rik Deraedt, wat minder mee deze Nations Cup. Enkel Gilles Thomas (Indiana vh Kapelhof) en Zoe Conter (Zeta di Sabuci) wisten een keer de nul te behouden. Zoe en Zeta di Sabuci sprongen in de eerste manche een toprondje, maar kregen een puntje voor tijd aangerekend. Emilie Conter (Fragile vh Paradijs) en Louise Van Laer (Idalgo vd Boslandhoeve) slaagden er niet in de nul te behouden, en zo verzamelde het team een totaal van 19 strafpunten. Ze eindigden op de voorlaatste plaats.

Team Nederland besloot niet te starten in de tweede ronde, en eindigde zo automatisch op de laatste plek.

Klik hier voor de uitslag.

KQ0A2391 KQ0A2394 KQ0A2398 KQ0A2401 KQ0A2403KQ0A2405 KQ0A2406 KQ0A2409 KQ0A2414 KQ0A2415