Geen Hello Sanctos in Aken

Geen Hello Sanctos in Aken

Vlak na zijn overwinning in de Rolex Grand Prix van Genève afgelopen zondag liet Scott Brash weten dat hij niet met de sBs'er Hello Sanctos zal deelnemen aan de volgende Grand Slam-wedstrijd in Aken.
‘De Soers is de enige plaats waar Sanctos zich niet op zijn gemak voelt,’ aldus de nummer 1 ruiter van de wereld. Als Brash in Aken wint, dan krijgt hij bovenop het klassieke prijzengeld een bonus van 250.000 euro. Als hij ook in Calgary kan winnen, dan verdubbelt die bonus. Maar zonder zijn magische partner in Aken wordt die kans wel een stuk kleiner.


‘Het is de bedoeling om in Aken volgend jaar met Ursula aan de start te komen’, vertelt de Brit. ‘Zij was het voorbije half jaar geblesseerd, maar kan als het goed is haar rentree maken. We wachten nog één laatste scan af.’ Brash wil met de merrie ook het EK springen, aangezien ook dat in Aken volgend jaar plaatsvindt.


De Wereldbekerfinale in Las Vegas laat hij misschien aan zijn neus voorbij gaan. Brash: ‘Het is onmogelijk om één paard te gebruiken voor al deze belangrijke evenementen. Hello Sanctos springt de Global Champions Tour.’ De Rolex Grand Slam in Aken is volgend jaar niet meer dan een eendaagse wedstrijd. Het CHIO gaat volgend jaar niet door omdat de focus op het EK ligt. De prestigieuze Grote Prijs van Aken is op 31 mei.