Gazelle in Spruce Meadows, Faustino de Tili in Tryon; Belgische paarden bezorgen ruiters de winst op Amerikaanse Bodem

Gazelle in Spruce Meadows, Faustino de Tili in Tryon; Belgische paarden bezorgen ruiters de winst op Amerikaanse Bodem
Zowel in Tryon als in Spruce Meadows weten de Belgische paarden zich te onderscheiden. In Spruce Meadows is een sterk internationaal deelnemersveld aan de slag voor de CSI5* wedstrijd. Tijdens de ATB Finale Cup sprong de wereld nummer één naar de overwinning van de BWP'er Gazelle. De 11-merrie werd geboren bij Werner Heuninckx, onder de naam Gazelle Ter Elzen.

In het zadel van de Kashmir Van Schuttershof-merrie haalde Farrington de overwinning in 38,40 seconden. Slechts zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage, zes hielden er het hout in de lepels. Farrington's landgenote, Ashlee Bond volgde op de tweede plaats met de 13-jarige Chela LS (v. Chapuitepec La silla). Keean White en de Zangersheide-gefokte, For Freedom Z (v. For Pleasure) volgde op de derde plaats in 39,88 seconden.

Na afloop verklaarde Farrington dat hij tevreden was met het resultaat. "Ik moest als één van de eerste in de ring. Gazelle is een gevoelig paard, maar dat maakt haar juist goed in wat ze doet. Mijn vroege start in de barrage bleek zo een voordeel te zijn."

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN


Ook in Tryon sprong een Belgische viervoeter naar de overwinning. In de 1.50m hoofdrubriek waren het de Belgische en Nederlandse paarden die de top vijf kleurden. De Amerikaanse Kristen Vanderveen sprong er naar de overwinning met Lieven Bruyneel's fokproduct, Bull Run's Faustino de Tili (v. Berlin). Bull Run genoot zijn internationale opleiding bij tim Van den Broeck. Nadien nam Olivier Philippaerts de teugels over voordat hij de Amerikaanse vlag zou representeren met Vanderveen.

De combinatie klokte foutloos af in 32,92 seconden. Mexico's Santiago Lambre volgde op de tweede plaats met de Nederlandse Doloris (v. Harley VDL). Na een finish in 33.99 seconden bleven ze Kristen Vanderveen voor. Ditmaal met onder het zadel Bull Run's Testify (v. Dollar du Murier).

De top vijf werd afgewerkt door de Nederlandse VDL Bravo S (v. Ephebe For Ever La Silla) met in het zadel Hunter Holloway op de vierde plaats. Beiden gevolgd door de BElgische BWP'er Indra van de Oude Heihoef (v. Casantos) met Shane Sweetnam. Indra sprong in het verleden met Tom Dhaeyere op de rug.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN