Gavin Harley en Understone van de Kapel verslaan de Belgen in de GP van Opglabbeek

Gavin Harley en Understone van de Kapel verslaan de Belgen in de GP van Opglabbeek
De 4 dagen durende CSIO van Opglabbeek werd daarnet afgesloten met de laatste Grand Prix van de dag, die voor Young Riders. Daarin kwamen er 42 combinaties aan de start en wisten er 11 zich te plaatsen voor de barrage.

Uiteindelijk was het de Ierse ruiter Gavin Harley die won met de 12-jarige sBs'er Understone van de Kapel. Gavin is al enkele jaren de ruiter bij Constant Van Paesschen. Onder het toeziende oog van Constant zette hij de snelle tijd van 32:29 seconden neer.
Horse-Lounge amazone Yentl Baert, vorig jaar nog op het podium van de Beker van Oost-Vlaanderen die ook dit weekend doorging, werd knap 2e met Fantast van het Indihof en dat na een barrage van 32:78 seconden.

De 3e plaats was voor Tressy Muhr en Talma D'Elle. Boy-Adrian van Gelderen en Be Cool, die op vrijdag met de Belgische equipe nog de landenwedstrijd wonnen, eindigden op de 4e plaats na een rustige en foutloze barrage. Aimee Jones en Never Last namen de 5e plaats voor hun rekening.

Belgisch kampioen Leonie Peeters kwam met Catho als voorlaatste in de barrage aan de start. Zij begonnen snel, maar op de 3e hindernis kwam Peeters ten val nadat ze een te korte wending nam.

P13A0200 P13A0241 P13A0287 P13A0320