Frederik de Donder houdt Anouk Steyaert van de hoofd overwinning in Tielt

Frederik de Donder houdt Anouk Steyaert van de hoofd overwinning in Tielt
Acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage in de 1.20m hoofdrubriek bij Stal Vincent Martens. Uiteindelijk hield Frederik de Donder de concurrentie ver achter zich. Samen met Finesse van de Sneppe Z (H&M Forever d'Arco ter Linden) bleef de Donder net geen twee seconden voor  op Anouk Steyaert.

Steyaert volgde op de tweede plaats in het zadel met Japrisco van de Backershoeve (Contact vd Heffinck) bleef Steyaert Iris Vanderschueren met Bijou voor. De Oost-Vlaamse amazone strandde eveneens foutloos op de vijfde plaats met Bedsy. Net buiten het podium volgde Frederik de Donder met Levana.

Steyaert en haar 10-jarige Contact vd Heffinck-zoon grepen wel de overwinning in de 1.10m proef. Steyaert haalde eveneens de derde stek op de rug van Chanti Van het Pachthof (Varnese van de Holstenhoeve). Glenn Van Herp werkte het podium af in het zadel van Cassis Z.

In de hoogste pony rubriek kwalificeerden drie combinaties zich voor de barrage. De snelste chrono kwam op naam van Brecht  Gordier met Millview Storm. Het duo klokte af in 21,17 seconden  maar tikte daarbij één balk uit de lepels. Estee Bomeré hield het wel foutloos op de rug van haar El ninjo. Het duo sprong naar de overwinning met ruim negen seconden voorsprong op Chloé van de Walle met Jackson Van Prinsenveld.

Alle  uitslagen