Frederic Vernaet met twee 7-jarigen in finale WK

Frederic Vernaet met twee 7-jarigen in finale WK
Na de manches van donderdag en vrijdag zijn de finalisten voor het Wereldkampioenschap jonge paarden bekend. In de reeks voor 5-jarige paarden komen er zondagochtend 44 combinaties terug. Voor ons land zullen we Dylan de Rijcke en Jeleena de Muze aan het werk zien. Deze waren op het BK in Gesves vorige maand nog goed voor een verrassende 3e plaats. Ook Starhorses ruiter Brecht Goossens wist zich met Extra Special te plaatsen voor de finale. Voor het Equteam, gesponsord door Royal Horse Outlet, zal Laurens Meynaerts met Captain van Overis aan de start komen. Andere Belgen bij de 5-jarigen zijn Sus Dirickx (Jaguar v. Berghoeve), Kris Christiaens (Clinterexo Z), Jimmy Vermeulen (Darcotique van 't Meulenhof), Yves Vanderhasselt (Jeunesse) & Tim Van den Broeck (Cliffer Z).

De 5-jarigen komen zondag met 40 combinaties terug in de piste voor hun finale. Voor België zijn dat Jerome Guery (Capo), Steven Van Meersche (de Flipper), Virginie Thonon (Capelotti) & Donaat Brondeel (Woutland Imagine).

Bij de 7-jarigen gaan er 39 combinaties door. Daarbij zitten er verschillende landgenoten zoals de winnaars van de cyclus bij de 6- en 7-jarigen en recent nog de Beker van België voor 7-jarigen, Valentijn De Bock en Homer de Reve. T&L ruiter Frédéric Vernaet heeft met Tonixe en Houston zelfs nog twee ijzers in het vuur. Olivier en Nicola Philippaerts kunnen in de finale rekenen op Dj v. Kattevenne & Harley vd Bisschop. Andere Belgen in de finale zijn Sarah Toussaint (Best de la Hart), Zoe Conter (Comptesse), Koen Vereecke (Horst van de Mispelaere), Niels Bruynseels (Cantario) en Kirsten Rombouts (Benji)