Francois Mathy Jr. pakt vierde 1.45m ranking zege in Mijas

Francois Mathy Jr. pakt vierde 1.45m ranking zege in Mijas
Nadat Cassandre Malherbe gisteren haar positie heroverd heeft als "the Queen" bij de 5-jarige springpaarden was het de beurt aan Francois Mathy Jr. om te laten zien dat hij toch echt de beste is op de Costa Del Sol. Voor derde week op rij is hij oppermachtig in  de 1.45m ranking rubriek op de Spaanse wedstrijd.

Al vier 1.45m ranking rubrieken heeft de Belg op naam staan in Mijas en met drie verschillende paarden!  Op 11 maart won hij de eerste met  Casanova De L'Herse (v.  Ugano Sitte), daarna volgde een overwinning met Balthazar vp Wisbecq (v. Obus Delcour Wisbecq)  en nu pakt hij voor de tweede keer met Falco van de Clehoeve (v. Quickfeur van Koeks) de overwinning in de hoogste rubriek van de dag.

Op bijna speelse wijze sprong het duo naar de overwinning in de rubriek direct op tijd. Als enige wist de ruiter me zijn 12-jarige hengst onder de 63 seconden over de eindstreep te komen in 62.97 seconden. Nieuw-Zeelander Bruze Goodin deed nog een goede poging om Mathy van winst te houden met Chargrannus (v. Chacco Blue). Maar de twee kwamen met een foutloze rit in 63.35 seconden net te kort en werden tweede.

De derde plaats ging naar Nederlander Doron Kuipers en Charly (V. Calido I). De snelle ruiter liet Goodin nog even zweten met zijn rit maar kwam uiteindelijk een kleine drie tienden van een seconden later over de finish.

Duitser Jan Philipp Weichert volgt met Luigi 236 (v. Lord Z) op ruime afstand. In 63.62 seconden bleef hij thuisamazone Laura Roquet Puignero en Sadnti Puigroq (v. Diamant de Semilly) voor.

Kijk hier voor alle resultaten.