Francois Mathy Jr is de beste Belgische ruiter in de hoofdrubriek van CSI5* jumping Gijon

Francois Mathy Jr is de beste Belgische ruiter in de hoofdrubriek van CSI5* jumping Gijon
In Gijon werd deze avond de laatste proef van de dag verreden, het was een barema C over een hoogte van 1.45m. Er kwamen in totaal 43 combinaties aan de start.

De winst in deze proef was voor Fransman Nicolas Delmotte met zijn 14-jarige BWP-gefokte Darmani van T heike (v. Grandeur), ze bereikten de finish in een tijd van 75.07 seconden.

De zilvere medaille in deze proef ging naar opnieuw een Franse combinatie Edward Levy met zijn paard Rafale d'Hyverniere (v. Chef rouge), zij beëindigden hun parcours in een tijd van 75.72 seconden. De derde plaats in deze proef was voor Nieuw-Zeelandse Samantha McIntosh met onder het zadel de BWP-gefokte Estina (v. Heartbreaker), hun tijd bedroeg 76.58 seconden.

Op de vierde plaats vonden we de Italiaan Bucci Piergiorgio met zijn paard Heartbreaker vd Achterhoe (v. Bentley van de Heffinck), hun chrono tikte af bij een tijd van 77.08 seconden. De Ier Shane Breen was goed voor een 5e plaats met zijn paard Hallowberry Cruz (v. Cruising), hun tijd bedroeg 78.62 seconden.

Francois Mathy Jr was de beste Belg en wist zich naar een 11e plaats te rijden met zijn Cassis van de Kranenburg (v. Toulon), hun tijd bedroeg 80.57 seconden.

Voor meer resultaten klik hier.