Focus van Diamanthina van 't Ruytershof ligt momenteel op de fokkerij

Focus van Diamanthina van 't Ruytershof ligt momenteel op de fokkerij
Hoe zou het zijn met Diamanthina van 't Ruytershof (v. Diamant de Semilly)? Terwijl haar volle broer Emerald van 't Ruytershof afgelopen maandag nog een 2e plaats behaalde in de Wereldbeker finale van Goteborg, kwam die vraag bij velen naar boven.

Wel de 13-jarige BWP merrie staat al een tijdje aan de kant met een blessure. Na haar deelname in oktober op de 'Morocco Royal Tour' verscheen zij niet meer in de ring.
Het jaar 2015 was voor haar en Constant Van Paesschen een top jaar met verschillende overwinningen en klasseringen. Zo wonnen zij in Rotterdam (1m55), Chantilly (1m50), Beervelde (1m50) en Lons Le Saunier (1m50 en 1m60).

Haar rentree zal nog niet voor de komende maanden zijn. Zij zal die periode volop worden ingezet in de fokkerij voor embryo transplantatie. In de sport lopen er op dit moment al verschillende nakomelingen van Diamanthina en zelfs kleinkinderen die succesvol zijn.
Zij heeft ook drie goedgekeurde zonen voor de dekdienst met Kentucky van 't Ruytershof, Je T'Adore van 't Ruytershof en Le Blue Diamant van 't Ruytershof.
Met Jilbert van 't Ruytershof, die eveneens door Constant Van Paesschen wordt gereden, is er ook een kleinzoon van haar goedgekeurd.