Fananka A maakt een verrassende rentree

Fananka A maakt een verrassende rentree
Over een positieve verrassing gesproken! De 11-jarige BWP merrie Fananka-A, (Chin Chin x Kannan) uit de fokkerij van Karel Aerts, maakte daarnet op het Winter Equestrian Festival in Wellington haar rentree.
In september van vorig jaar liet haar ruiter en eigenaar Emanuel Andrade weten dat de merrie een zware blessure had opgelopen en nooit nog zou terugkeren in de sport.

Maar vandaag verscheen de merrie aan de start in de 1m35 reeks. Met Andrade in het zadel eindigde zij haar rit met 2 strafpunten voor tijd.

Emanuel Andrade aan Equnews: "Op een bepaald moment leek het dat Fananka nooit nog zou kunnen springen na een blessure die ze had opgelopen. In september hadden we dan beslist om haar in te zetten voor de fokkerij. Maar op een dag zagen we plots dat ze opnieuw beter leek te zijn en vanaf dan hebben we ons volledig geconcentreerd op haar terugkeer in de sport. Ik ben enorm blij dat ik opnieuw op haar kan rekenen."

Als 5-jarige won Fananka A met Valentijn De Bock het Belgisch kampioenschap in Gesves. Dat jaar wonnen zij ook de cyclus na een reeks van 10 foutloze omlopen op 10 deelnames.
In april van 2014 werd de merrie door Stephex Stables en Valentijn De Bock verkocht.