Famoso d'Ive Z in de prijzen in Tryon

Famoso d'Ive Z in de prijzen in Tryon
Na de vijfsterren wedstrijd vorige week ontvangt Mark Bellissimo deze week de driester springruiters. In de 1.40m openingsrubriek snelde Sydney Shulman naar de overwinning met de 8-jarige SF-merrie Villamoura (v. Diamant de Semilly). De merrie werd in 2012 via de Fences veiling verkocht.

Het duo bleef een halve seconde voor op Kirsten Vanderveen met haar Nederlandse Bull Run's Divini Fortune (v. Padinus). Vanderveen kruiste de finish in 26,00 seconden terwijl Schulman de tijd stopte op 25,48 seconden.

Shawn Casady volgde op de derde plaats met de KWPN'er Zephyr (v. Landor S). Samen met Todd Minikus en Michael Dorman's voormalige viervoeter klokte Casady foutloos af in 26,04 seconden.

Net buiten het podium volgde Sharn Wordley met de 10-jarige Zangersheide-ruin Famoso d'Ive Z (v. For Pleasure) op de vierde plaats. De ruin kreeg zijn opleiding van Christophe Vanderhasselt en werd nadien uitgebracht op het hoogste niveau door Jérome Guery.

De top vijf werd afgewerkt door Todd Minikus (v. Andiamo Z) met Amex Z.  Nicola Philippaerts klasseerde zich niet met de Accardi-zoon, Aikido Z, ondanks de foutloze omloop.

Klik hier voor de resultaten