Fabienne Daigneux-Lange vierde in pittige Grote Prijs Vejer de la Frontera

Fabienne Daigneux-Lange vierde in pittige Grote Prijs Vejer de la Frontera
Het werd een thuiswinst vandaag in de de Grote Prijs op de Sunshine tour in Vejer de la Frontera. Voor eigen publiek sprong Manuel Fernandez Saro naar de overwinning . De Belgische amazone Fabienne Daigneux-Lange eindigde net naast het podium op de vierde plaats.

Het was een flink pittige Grote Prijs die vandaag de tweede van de Sunshine Tour afsloot. In het deelnemersveld van 50 combinaties werden maar liefst 12 combinaties uitgesloten Slechts vier wisten de lei schoon te houden en kwamen terug in de barrage.

Fernandez Saro trok daar met zijn Eliot DWS aan het langste eind. In een rit van 41.79 seconden was de Spaanse ruiter meer dan twee seconden sneller als de Fransman Bernard Briand die 44.07 op de klok zette. De derde plaats ging naar de Brit Lance Whithouse en Vik II.

Voor België wist Daigneux-Lange weer hoge ogen te gooien. Afgelopen week werd de amazone uit Hooi ook al tweede in de 1.45m hoge Grand Prix. Vandaag wist ze  als één van slechts vier combinaties foutloos door de eerste omloop te komen. Samen met Venue d'Fees Des Hazelles ging het in de barrage helaas minder vlekkeloos. Daar verlieten zij het parcours, waardoor er niet meer in zat als een vierde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.