Ereplaats voor Philippe Le Jeune in kwalificatieproef La Coruña

Philippe Le Jeune heeft zich vandaag op mooie wijze gekwalificeerd voor de Grand Prix van La Coruña die morgen doorgaat. Dat deed hij met Loro Piana Andretti (v. Acorado) in de 1m45 proef. Le Jeune en de twaalfjarige Holsteinerhengst Andretti werden achtste na een foutloos parcours in 58,06 seconden.

De Nederlander Leon Thijssen won deze proef met de Kannan-dochter Quintera. Zij finishten in 52,74 seconden. Sergio Alvarez Moya en de BWP'er Abab vh Molenhof (v. Nabab de Reve) werden tweede voor Spanje met een tijd van 53,22 seconden. De Fransman Julien Epaillard was met Sephora Sonzeenne (v. Kannan) een halve seconde trager en werd zo derde.

De vierde plaats ging naar de Braziliaan Bernardo Alves. Hij ging van start met Kingly du Reverdy, een zoon van Adelfos. Laura Renwick en Rembrandt Blue pakten de vijfde plaats voor Groot-Brittannië.

Klik hier voor het volledige resultaat.

In de rankingproef CSI4* 1m50 presteerde Philippe Le Jeune ook erg goed. Hij werd opnieuw achtste, deze keer met de Papillon Rouge-hengst Loro Piana Once de Kreisker. Het duo zette een foutloze winning round van 47,85 seconden neer. De Ier Conor Swail won met Lansdowne (v. Guidam) in een tijd van 44,25 seconden.