Emma Hendryks en Gilles Nuytens ijzersterk op het Zilveren Spoor

Emma Hendryks en Gilles Nuytens ijzersterk op het Zilveren Spoor
In Moorsele wordt er rustig opgewarmd naar de hoofdrubrieken deze avond en uiteraard de Grand Prix morgen met een optreden van Baba Yega. Deze ochtend waren de 1.10m ruiters op de Prestige Cup al vroeg uit de veren. Emma Hendryks snelde in de 1.10m naar de overwinning met de 13-jarige KWPN-merrie, Atsekide (Tangelo vd Zuuthoeve). Hendryks klokte daarbij foutloos af in 26,93 seconden. Als enige hield het duo het foutloos onder de 27 seconden.

Julie Depuydt volgde op de tweede plaats met de Azarro Z-dochter, Jamie Lyn. Het podium in deze ochtendrubriek werd afgewerkt door Capucine Biot met Tio PéPé Jo.

In de opvolgende 1.20m rubriek regeerden de 1.20m ruiters. Gilles Nuytens hield de collega's achter zich met de achtjarige Mama Mia Picobello Z (Mr blue). Nuytens wist als enige onder de 55 seconden te blijven en hield zo Hendrik Denutte op een veilige afstand. Denutte volgde op de tweede plaats met de 10-jarige Coldplay. Het duo werd opgevolgd door Lynn D'Have met haar BWP-hengst, Espri van de Hermitage (Diamant de Semilly).

Net buiten het podium haalden Thierry Goffinet (Ustinov) en Christof Deraedt (John Player Special) een respectievelijke vierde en vijfde plaats.