Dunon en Guery winnen in Lummen

Dunon en Guery winnen in Lummen
De Belgische kampioenen van 2014 en 2012 hebben vanmiddag elk een 5 ster proef gewonnen op de "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen. Beide rubrieken werden afgewerkt op de 'Derby Arena'. Op die piste zal morgen de landenwedstrijd doorgaan en zondag ook de Grote Prijs.
De regerende Belgische kampioen Gilles Dunon won er de 1m50 reeks. Hij kon hiervoor rekenen op de 10-jarige Toulon zoon Foi de Toi vd Keihoeve. De Nederlander Harrie Smolders werd 2e met Aiyetoro (v. Concorde). De Zweedse Angelie Von Essen kon zich net als deze ochtend ook nu weer klasseren. Zij eindigde op de 3e plaats met Jordan II (v. Air Jordan). De Zwitserse ruiters Janika Sprunger (Bonne Chance Vw) en Niklaus Rutschi (Si Gracieuse Ardente) vervolledigden de top 5. Enkel de top 7 wist foutloos te blijven in het parcours.

Jerome Guery kreeg recent enkele nieuwe paarden, en deze lijken één voor één goed mee te vallen. Zo won hij de 1m45 reeks met de 13-jarige Papillon Z (v. Perhaps). In het verleden zagen we Gregory Wathelet en Rik Hemeryck hiermee nog aan het werk. De Ier Greg Patrick Broderick reed Billy Cevelle naar de 2e plaats. Voor Luca Maria Moneta was er een 3e plaats met Akoenamatata Z. Wilm Vermeir en Diamond eindigden hun rit op de 4e plaats.

Klik hier voor de uitslagen.