Duitsland wint voor eigen publiek de landenwedstrijd van Aken

Duitsland wint voor eigen publiek de landenwedstrijd van Aken
Eerder op de dag namen de Duitse dressuurruiters al de leiding in deel één van de landenwedstrijd in Aken. Hun collega springruiters volgden daarnet dit voorbeeld door de Nations Cup winst in eigen land te houden.
Na de eerste ronde namen Amerika en Duitsland de leiding met elk nul strafpunten. Die lijn trok het gastland door in de tweede ronde. Zowel Marcus Ehning (Pret A Tout), Meredith Michaels Beerbaum (Fibonacci 17) als Ludger Beerbaum (Casello) sprongen twee keer foutloos. Enkel Christian Ahlmann kreeg in de eerste ronde een schrapresultaat na 4 strafpunten met Epleaser van 't Heike.

Beezie Madden kreeg als laatste starter voor Amerika een fout met Cortes C en zo eindigden de Amerikanen op de tweede plaats met een totaal van 4 strafpunten. Zij deelden deze plaats met Frankrijk.

België was na de eerste ronde nog in de running voor een podiumplaats met 4 strafpunten, maar een mindere tweede ronde bracht hen op de zesde plaats met 17 strafpunten. Judy Ann Melchior wist met As Cold As Ice Z als enige dubbel foutloos te blijven in het team van Dirk Demeersman. Olivier Philippaerts en H&M Cabrio van de Heffinck begonnen foutloos in de eerste ronde, maar al vroeg in de tweede ronde kregen zij 4 strafppunten.
Het schrapresultaat kwam nogal onverwachts telkens van Jos Verlooy met Caracas (11 en 13 strafpunten). Jerome Guery debuteerde met Alicante in deze landenwedstrijd met 4 en 9 strafpunten.

Nederland, die vorig jaar nog Europees kampioen werd in deze piste, eindigde met 21 strafpunten op de laatste plaats. Het moet wel gezegd worden dat zij niet met hun sterkste team aan de start kwamen.

Het Duitse team mag een prijzenpot van 110.000 euro verdelen.

Klik hier voor de uitslag.