Duitsland onderzoekt reglement slofteugels

Duitsland onderzoekt reglement slofteugels
Duitsland bekijkt momenteel de regels omtrent het gebruik van slofteugels nadat Zwitserland vorige maand aankondigde dat de nationale federatie deze hulpmiddelen wil verbieden op nationale wedstrijden. De slofteugel is momenteel toegelaten bij de Zwisterse jumpings tijdens de opwarming voor de eerste sprong en tijdens de prijsuitreiking.
Maar vanaf 1 januari 2016 zal dit verboden worden op nationale wedstrijden om zo het beeld dat de mensen over de paardensport hebben te doen verbeteren. De Zwitserse Paardensport Liga zei dat het "continu en proactief in het welzijn van de paarden en de reputatie van de paardensport wil inzetten", ze voegden ook nog toe dat slofteugels een negatief beeld schetsen voor niet-ruiters.

Een woordvoerder van de Duitse Paardensport Liga zegt dat "Er over het gebruik van slofteugels tijdens wedstrijden in Duitsland wordt gediscussieerd". Momenteel zijn deze hulpmiddelen toegelaten bij prijsuitreikingen en bij het losrijden voor het springen. Slofteugels zijn al overal verboden buiten bij prijsuitreikingen onder Nederlandse regels.

Op wedstrijden die onder FEI regels vallen in Duitsland en Nederland, blijven de slofteugels toegelaten tijdens het opwarmen. Echter hopen sommige ruiters, trainer Christopher Bartle inbegrepen, dat de verandering van de regel veel consequenties zal hebben en dat het sommige ruiters op een andere manier zal doen trainen.