Duitsers regeren op eigen terrein in Donaueschingen's Grote Prijs

Duitsers regeren op eigen terrein in Donaueschingen's Grote Prijs
 

Het bleek een moeilijke strijd in de 1.60m hoge Grote Prijs van Donaueschingen. Van de zes combinaties aan de start in de barrage haalden slechts drie duo's de finish foutloos.

Hans-Dieter Dreher kwam als laatste aan de start in de barrage. Samen met Berlinda (v. Berlin) sprong hij naar de overwinning en zijn nieuwe splinternieuwe auto. Dreher en de Berlin-dochter vormen sinds deze zomer een duo en wonnen twee maanden geleden zo de Grand Prix in Ascona.

De Duitse Laura Klaphake volgde op de tweede plaats in het zadel van Catch me If You Can (v. Catoki). De Duitse stopte de klok op 41,27 seconden.

Ook Julia Houtzager-Kayser wist zonder fouten aan de finish te komen met de Zangersheide-gekeurde hengst, Sterrehof’s Cayetano Z. Het duo strandde zo op de derde plaats.

Gert-Jan Bruggink presteerde sterk tijdens de Grand Prix in het Duitse Donaueschingen. Bruggink en zijn Cristallo-zoon, Charmeur kwamen als eerste aan de start.

Met een totaal van vier strafpunten en een finish in 39,81 seconden in deze 1.60m rubriek plaatste Bruggink zich uiteindelijk op de vierde plaats.