Drie keer winst voor Geoffrey Cobbaut in Lummen

Drie keer winst voor Geoffrey Cobbaut in Lummen
Op de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen is Geoffrey Cobbaut nu al duidelijk de man in vorm. Vanmiddag won hij al een 1m35-proef op de Derby Arena, zonet was hij ook de beste in de 2 ster 1m30-proef, eveneens op de graspiste. In deze rubriek kon Cobbaut rekenen de 15-jarige hengst Bastion van Koekshof (v. Utrillo van de Heffinck). Zij zetten een tijd van 62:93 seconden neer en sprongen zo naar de overwinning. Joris Vergauwen ging met Foxy Lady (v. Burggraaf) door de finish in 63:21 seconden, en werd zo 2de. Glenn Praet reed Esmeranda d'Or (v. Winsconsin van de Cruyenvelden) naar een 3de plaats. 

Voor Mathieu Dehertoghe en Ilona van T Palmenhof (v. El Charro De Loupe) was er een 4de plaats. De Ierse Lucinda Roche wist zich ook weer te klasseren. Zij eindigde met Lucky Caros (v. Carano) op de 5de plaats.
Mathieu Dehertoghe (Icone van het Grootveldhof), Katrijn Van Hoecke (Itile Horta), Jan Vlemmix (Izerro) en Emilie Evrard (Crack Elle Chavannaise) behaalden nog een plaats binnen de top 10.

Maar daar stopte het succes niet voor Cobbaut. Op de Garden Arena werd er ook een 1m30-rubriek verreden, dit keer op 1 ster niveau, en ook daar wist deze ruiter alle concurrentie voor te blijven. Met de 14-jarige Vanoverbeek (v. Couleur Rubin) zette hij de snelste tijd van 51,38 seconden neer, goed voor de 3de overwinning van de dag. Deze combinatie heeft zich in het verleden al vaak weten te klasseren en wist ook een aantal keer te winnen.

Jan Claeys nam met Blackmail Jb (v. Berlin) de 2de plaats voor zijn rekening in een tijd van 52:27 seconden. Voor Siebe Kramer en Hickstead van Overis (v. Darco) was er een 3de plaats. Deze Nederlandse ruiter wist zich in de vorige proef ook te klasseren.

In de top 10 zagen we Janke Beunkens (Ponti Boy en Bao de la Sure), Mike Hosewol (Anette), Catherine Gustin (Biaggi) en Glenn Praet (Do to) allemaal terug.

Klik hier voor de uitslagen.