Drie Belgen zetten medaillekoers verder, Belgische team eindigt vijfde na landenprijs

Drie Belgen zetten medaillekoers verder, Belgische team eindigt vijfde na landenprijs
Deze Middag werkten de Belgische junioren het tweede deel van de Europese Landenprijs af. De Belgische ruiters kwamen met enkele strafpunten aan de start en wisten zich helaas niet volledig te herstellen in de tweede omloop.

De jeugdige combinaties kregen een zware 1.40m rubriek voorgeschoteld waar geen enkel land nog een foutloze omloop wist te presteren.

In de tweede omloop wist enkel Simon Morssinkhof de finish foutloos te kruisen met Perigrosso onder het zadel. Met een totaal van vier punten blijft Morssinkhof dus één van de favorieten voor een individuele medaille tijdens dit Europees KAmpioenschap.

Thibeau Spits en zijn Va-Vite-dochter, Jacobien Dwerse Hagen presteerde tot deze tweede omloop enkel foutloze ritjes. Nu twee balken, zo ook voor MAartje Verberckmoes en Jugano van de Vosberg. Thibault Philippaerts en Extra beperkte de schade tot één springfout.

Uiteindelijk haalden de BElgische junioren de vijfde plaats. Positief is dat drie junioren nog steeds in de running zijn voor individuele medailles ...

Na afloop haalde Italië het goud. Met vier punten bleef het voor op Groot-Brittannië dat zilver meenam en Duitsland dat met het brons aan de haal gaat.